KÁPTALANFÜRED

 Balatonalmádi-Káptalanfüred a Balaton északi partjának egyik festői szépségű fürdőhelye, ahol nincsenek nagy távolságok, és ahonnan semmi sincs messze!

Káptalanfüred szállás tábor

A város a Balaton északkeleti csücskében fekszik a víz felé nyitottan, nyugati és északi oldalról dombokkal övezve, amelyek mintegy szélárnyékot teremtve megóvják a települést az uralkodó szelektől. Ez az egyedülálló természeti adottság párosul a kellemes mediterrán jellegű éghajlattal. A domboldalakon évszázadok óta szőlőműveléssel foglalkoznak a helyi borászok, és pincéjükbe szívesen látják az odalátogatókat.

A változatos természet, a régmúlt emlékei, a szíveslátás és az aktív pihenés megannyi lehetősége teszik színessé a kirándulók, turisták itt töltött napjait. Városunkban több, minden igényt kielégítő standfürdő található, így mindenki talál kedvére valót. Szállásról a vízparti szállodák, panziók vagy a sok száz magánház gondosan előkészített férőhelyi gondoskodnak. Az egész napos kirándulástól, strandolástól megéhezett turistákat a város minden pontján hangulatos vendéglők, éttermek, borozók várják ízletes ételeikkel. A sportolni vágyóknak számtalan lehetősége adódik úszásra, evezésre, vitorlázásra, teniszezésre, röplabdázásra, kerékpározásra és lovaglásra.

A természetjárók itt igazán jól érezhetik magukat, jelzett túraútvonalakon bejárhatják az egész környéket, ahonnan a balatoni panorámában Balatonalmádi a Balaton északi partjának, a keleti medencének egyik festői szépségű részén fekszik. 7 km hosszú partszakasza egy félköríves formájú, tóba nyúló félszigetet követ, amelyet változatos hegyvonulatok, lankás dombok ölelnek körül, amfiteátrumszerű, egyedülálló fekvést biztosítva ezzel a városnak.
Távolsága a megyeszékhelytől, Veszprémtől 12 km, a fővárostól 120 km. A településen a 71. sz. főközlekedési út halad át, az országos hálózattal a Budapest-Tapolca vasútvonal köti össze. 

Elhelyezés:

– 4 ágyas faházak közös vizesblokkal