Élménysziget

2021. évi nyári táborok – jelentkezés

Tájékoztató a 2021-es jelentkezéshez

Élménysziget jelentkezési tábla letöltése

Tanuló részéről kitöltendők

Pedagógus részéről kitöltendők

2019. évi nyári táborok – jelentkezés

A Tiszaliget – élménysziget 2019. évi nyári turnusaira jelentkezők részéről kitöltendő dokumentumok letölthetők itt:

Tanuló részéről kitöltendők
Pedagógus részéről kitöltendők

 Kalandozások az élmények szigetén – 6 napos térítésmentes tábori programok minden évszakban!

 A Szolnoki Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány EFOP-1.2.12-17-2017-00002 Tiszaliget-élménysziget! projektje keretében 2018 és 2021 között 4200 gyermek/fiatal táboroztatását valósítja meg a megújult Turisztikai Központ területén.

A program 525 M Ft Európai Uniós támogatásból valósul meg, a támogatás intenzitása 100%.

A projekt célcsoportja: a kevésbé fejlett régiókban lévő köznevelési intézmények 1-11. évfolyamra járó tanulói (beleértve a migráns, kisebbségi és roma származású tanulókat is), kiemelt tekintettel a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű, valamint a fogyatékossággal élő tanulókra.

A táborok színvonalas, változatos, valamint tematikus programokkal várják a gyermekeket/fiatalokat, a nyári, őszi, téli és tavaszi szünetben.

A részvétel teljes mértékben ingyenes, a hetes (5 éj, hat nap turnusonként) táborokban a programokon kívül napi ötszöri étkezést biztosítunk a gyermekeknek.

Az élményprogramok az alábbi területekre fókuszálnak:

  1. Egészséges életmód, sport
  2. Kultúra, művészetek
  3. Hagyományőrzés, kézművesség
  4. Személyiségfejlesztés, önismeret,
  5. Tudományok, IT, környezetvédelem

Élménysziget programcsomag:

Komplex élménypedagógiai alapokon nyugvó programcsomagunk célja, hogy a résztvevő gyermekek a legszélesebb körű kompetenciafejlesztésben részesülhessenek. A programelemek az egyes turnusokban más-más kombinációban jelennek meg, a konkrét programot az adott turnus heti- és napi programrendje tartalmazza. Programelemek

Tematikus táborok:

Táborainkban lehetőség van speciális készségfejlesztő programokon való részvételre, mely a gyakorlás és elmélyülés lehetőségét adja a tehetséges gyermekek és fiatalok számára.